ANA SAYFA GİZLİ CENNETLER FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR HAKKIMDA İLETİŞİM
Tekirdağ
HAVA
DURUMU
Tekirdağ
22/31°
TEKIRDAG
NE ZAMAN
GİDİLİR?
İlkbahar:
Yaz:
Gidilebilir
Gidilebilir ve sıcak
Sonbahar:
Kış:
Gidilebilir
Gidilebilir

Tarihi Marmara Ereğlisi'nini üzerinde bulunduğu Perinthos antik kenti kazı çalışmalarında mermer mezar taşları, kilise kalıntıları, hipodrom yeri, galeri ve dehlizler görülebiliyor. Ancak şimdi burası yabani otlarla kaplı, bu manzara otların arasından zorlukla görülüyor...!

 

Tarihi İstanbul kadar eski olan Perinthos antik kentindeki kazı çalışmalarında henüz yüzey temizlik çalşımaları yapılmış olmasına rağmen, toprak altında Efes antik kenti kadar önemli kalıntıların olduğu belirtiliyor. İlk çağlarda Perinthos daha sonra Heraklera, Trakya Ereğlisi,nihayet Marmara Ereğlisi adlarını alan bölge, eski ve zengin tarihi geçmişe sahip.

En eski yerleşmeler Tunç çağında kurulmuş.

ÇEVREDE NERELERİ GEZİLİR?

Marmara Ereğlisi'ne 40 kilometre uzaklıkta bulunan Tekirdağ'dan yazın Marmara Adası'na feribot seferli yapılıyor. Kumbağ'dan adaya kalkan motorların hareket saati 13.00.

Tekirdağ içindeki Arkeoloji müzesi, Tekirdağ evleri ve Macar Kralı Rakoczy'nin müze evi görebilecekleriniz arasında.

Sahil boyunca yer alan çay bahçeleri, kafeler ve lunapark başlıca uğrak yerleri.

Bölgede gezilecek en önemli yerlerin başında Marmara Ereğlisi sahilinde yer alan, rüzgarın, dalgaların bir arada meydana getirdiği kayalar geliyor. Burayı Marmara Ereğlisi'nde yaşayan bir çok kimse bile bilmiyor. Ama siz burayı görmek istiyorsanız, Marmara Ereğlisi şehir merkezine girdikten sonra, sağ taraftaki yollardan sahile çıkın. Daha sonra aracınızla 200 metre sola doğru sahilden gidin. Gideceğiniz yolun ne  yazıkki yola benzer bir tarafı yok. Çünkü yol inşaat artıkları, molozlar ve her türlü yıkıntıyla kaplı. ama yılmayın. Yola devam edin.

Eğer doğal oluşumlara meraklıysanız, bize hak vereceksiniz. Bir müddet sonra aracınızı park edeceksiniz. Sonra kıyadan yürüyüşe başlayın. Kısa  süre sonra, eşini çok az yerde göreceğiniz kayalarla karşı karşıya geliyorsunuz. Sol tarafınızda bulunan tepenin yamaçlarında rüzgarın etkisiyle oluşan kayalık girinti çıkıntıları, aslan başlarına, deniz kızlarına, hemen her türlü hayvana benzetebilirsiniz. Hepsi de heykeltraş elinden çıkmışcasına görsel güzellikte... Buraya ilk kez gelen biri, sanki başka dünyadan insanların gelip de buralarda bir şeyler yaptıklarını düşünmüyor da değil!

Sahildeki kayalar ise gerçekten ilginç. Dalgaların sürekli dövdüğü kayalarda oluşan delikler, şekiller, güneşle kavrulan taş yapılar, birbirinden ilginç şekiller oluşturuyor.

Burası mutlaka gidilip görülmeli...

DİKKAT...

Yanınızda yürüyüş için iyi ayakkabı olsun. Çünkü Marmara Ereğlisi belediyesi burayı turistik amaçlı olarak düzeltip insanlara göstermek yerine, hiçbir  çalışma yapmamış. Her şey doğallığıyla duruyor!

Halbuki buraya gidişi gösteren bir tabela konulsa, sahil biraz düzeltilse, ufak şirin çay bahçeleri yapılsa, Marmara Ereğlisi'ne gerek Türkiye'den gerekse yurtdışından gelen turistleri ağırlayabilir.

Ancak belediye hem antik kentin üzerine her türlü yükseklikte evlerin yapılması için imar izni vererek buraların ortadan kaldırılması için çalışıyor.

Hem de en acısı, şehir merkezinden bulunan, belediye binasının 200 metre uzağındaki Perinthos antik kazı çalışmalarının yapıldığı alana, belediye yetkilileri bir tabela bile dikmemiş.

Tabelayı bırakın, bir zamanlar zemininde muhteşem mozayiklerin bulunduğu alan şimdi yabani otlarla kaplı. Etrafı dikenli tellerle çevrili alanın ortasına bir de su kuyusu açılmış.  Boru ile çıkarılan su, tankerlerle taşınıyor.

ARAMA
EDİTÖRDEN
E-POSTA LİSTESİ
E-posta listemize kayıt olun, sitemizdeki güncellemelerden haberiniz olsun...
© 1998-2024 www.gizlicennetler.com sitesinde yer alan sayfaların her türlü yayın hakkı Eyüp Coşkun'a aittir.
Site sahibinin izni olmadan kesinlikle kullanılamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Son Güncelleme: 11.01.2024    Toplam Ziyaretçi: 5.089.669