ANA SAYFA GİZLİ CENNETLER FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR HAKKIMDA İLETİŞİM
Poyrazlar
HAVA
DURUMU
Sakarya
9/20°
SAKARYA
NE ZAMAN
GİDİLİR?
İlkbahar:
Yaz:
Sonbahar:
Kış:


 

Poyrazlar Gölü'nün genel görüntüsü...

 

Bolu Yedigöller, Gölcük, Abant, Sapanca kadar tanınmasa da, bu şirin göl ulaşım kolaylığı, sessiz, sakin, huzurlu ortamı ile ilgi görüyor.

Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Poyrazlar Gölü'nün Milli Egemenlik Parkı, özellikle hafta sonları piknikçilerin, doğaseverlerin akınına uğruyor. Poyrazlar Köyü, 750 dönümlük alana kurulu ve 90 haneli. Adapazarı'nın bol yağış alan bereketli toprakları üzerine kurulu köyün halkı, sebzecilik, meyvecilik ile uğraşırken, senede üç mahsül aldıklarını belirtiyor. Mısırcılık başta olmak üzere, yöre halkı tipik köy evlerinin bahçelerinde ve tarlalarında tavukçuluk ve hayvancılıkla da uğraşıyor.

Poyrazlar Gölü'nün sadece bir kıyısında kurulu olan köy, göl çevresini turlamak isteyenlerin yolu üzerinde bulunuyor. Yapılaşmaya karşı bilinçli olarak mücadele eden köy halkı, doğayı da korumak için çaba sarfediyor. Gölün büyük bölümü ise, doğa ile yalnız kalmak isteyenlerin hoşlanacağı, dinleneceği yerlere sahip.

İlkbaharda kır çiçekleriyle renklenen göl çevresi, sonbaharda sararıp kızaran yapraklarla kışkırtıcı bir güzelliğe bürünüyor.

Poyrazlar Gölü'ne gelenler girişte, Milli Parklar'a belli bir ücret ödüyor. Araç için de ekstra ücret alınıyor. Araçla girmek istemeyenler girişte araçlarını park edebiliyorlar. Piknik masaları, ocaklar, çocuk oyun aletleri, kameriyeler, iskeleler, piknikçi doğa severler için hazırlanmış. Asfaltlanmış yolları kullanarak istediğiniz yere aracınızla gidebiliyorsunuz.

Göl yaz ve kış alarında dibinden çıkan kaynak su ile besleniyor. Suyun fazlası Sakarya nehrine ulaşırken, değişken suya sahip gölü, karabatak, sakarmeke, ördek, kuğu gibi kuşlar da ziyaret ediyor. Kurbağa seslerinin sıkça duyulduğu göl çevresinde otlayan koyun, kuzu, inek ve kaplumbağalar diğer görebileceklerinizden.
Bazı bölümlerinde nilüferler açan, bazı kıyıları sazlarla kaplı Poyrazlar Gölü'nün derinliği, 12 metre. Dibi bataklık olan ve yüzme yasağı bulunan göl suları da yüzmeye elverişli değil.

Adapazarı'nda gideceğiniz yerler arasında Atatürk'ün kaldığı ev de gezilebilir. Binanın birinci katında Atatürk'ün özel eşyaları ve sofra takımları görülebilir. Müzenin bahçesinde arkeolojik parçalar, mezar stelleri sergilenmekte.

 

Bazı bölümlerinde nilüferler açan, bazı kıyıları sazlarla kaplı Poyrazlar Gölü'nün derinliği, 12 metre.

Dibi bataklık olan ve yüzme yasağı bulunan göl suları da yüzmeye elverişli değil.

Adapazarı'nda gideceğiniz yerler arasında Atatürk'ün kaldığı ev de gezilebilir.

Binanın birinci katında Atatürk'ün özel eşyaları ve sofra takımları görülebilir.

Müzenin bahçesinde arkeolojik parçalar, mezar stelleri sergilenmekte.

 

 

ARAMA
EDİTÖRDEN
E-POSTA LİSTESİ
E-posta listemize kayıt olun, sitemizdeki güncellemelerden haberiniz olsun...
© 1998-2024 www.gizlicennetler.com sitesinde yer alan sayfaların her türlü yayın hakkı Eyüp Coşkun'a aittir.
Site sahibinin izni olmadan kesinlikle kullanılamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Son Güncelleme: 11.01.2024    Toplam Ziyaretçi: 4.955.424