ANA SAYFA GİZLİ CENNETLER FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR HAKKIMDA İLETİŞİM
Taraklı
HAVA
DURUMU
Bolu
6/15°
BOLU
NE ZAMAN
GİDİLİR?
İlkbahar:
Yaz:
Sonbahar:
Kış:

Sakarya nehrinin bir kolu olan Göynük Suyu vadisinde yer alan Taraklı Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örnekleriyle buram buram tarih kokan şirin bir ilçe.  
İlçedeki 100 ev,  Kültür Bakanlığı'nca koruma altına alınarak bölge birinci derece sit alanı ilan edilmiş.

 

 

Taraklı, tarihten bu yana, birçok ünlüyü de konuk etmiş. Bunların içinde Atatürk'ün yeri bambaşka. Mustafa Kemal Atatürk, 15 Haziran 1922 günü Beypazarı, Nallıhan, Göynük ve Taraklı yoluyla Geyve'ye gelmiş. Geyve'de Hacı Ata Paşa'nın Konağı'nda  geceyi geçirip, ertesi gün Kocaeli grubunu denetledikten sonra, 16 Haziran 1922'de Adapazarı'na gitmiş. Bu vesile ile Atatürk'ün Taraklı'dan geçişi, bugün de aynı gurur ve heyecanla anlatılıyor. Taraklı'da Atatürk için Hükümet Binası önünde toplanan halk, bayraklarla süslü taklar yapmışlar. Kurbanlar kesip 500 metreye yakın halılar döşemişler.

ÇUBUK GÖLÜ

İlçenin kil hamamı kaplıcaları olduğu kadar, "Seçme Ormanı" denilip kayın, gürgen, çak, göknar ağaçlarından oluşan taraklı'ya 20 km. uzaklıktaki "karagöl" isimli yaylası da ilgi görüyor. Deniz seviyesinden 1150 metre yükseklikteki Karagöl'de göl yok ama, yapılaşmanın bulunmadığı bu gizli cennet, pınarları ve ormanları ile, haftasonu piknikçilerinin vazgeçilmez durağı.

Piknik için ille de, göl kenarını tercih ediyorsanız, 30 kilometre uzaklıktaki Bolu iline bağlı, Göynük'ü geçip, 6 km. içeri girerek ulaşılan, "Çubuk Gölü"ne geçebilirsiniz.

Çubuk Gölü'nün geniş kıyı bandında, piknik yapacak ideal yerler bulunuyor. Çevrenin sessizliğinde zaman ise hiçbir hareket olmadığı için, neredeyse duruyor!

Gölün çevresini aracınızla tam turlayamıyorsanız, girişte sağı takip ederek, geniş çim kaplı kıyı bandında par edip, sessizliği dinleyerek Çubuk Gölü'ne karşı farklı bir piknik yapabilirsiniz.

Gölde alabalık ve sarıbalık yaşıyor ama siz yiyeceklerinizi beraberinizde getirmelisiniz. Gölü yüksekten seyreder orman içi villalarda oturanlar, güzellikleri önceden fark etmenin tadını çıkarıyorlar.

Çevrede yaban domuzu, tilki, tavşan avına çıkan avcılara da rastlanabiliyor. Kayabalığı tepesinden inen bir heyelanın genişleyen vadiyi tıkaması sonucu olan Çubuk Gölü'nün alanı 15 hektar, derinliği ise 13 metreyle Çubuk deresi oluşturuyor.

ARAMA
EDİTÖRDEN
E-POSTA LİSTESİ
E-posta listemize kayıt olun, sitemizdeki güncellemelerden haberiniz olsun...
© 1998-2024 www.gizlicennetler.com sitesinde yer alan sayfaların her türlü yayın hakkı Eyüp Coşkun'a aittir.
Site sahibinin izni olmadan kesinlikle kullanılamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Son Güncelleme: 11.01.2024    Toplam Ziyaretçi: 4.954.153