ANA SAYFA GİZLİ CENNETLER FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR HAKKIMDA İLETİŞİM
Orhaniye
HAVA
DURUMU
Muğla
19/29°
MUGLA
NE ZAMAN
GİDİLİR?
İlkbahar:
Yaz:
Gidilebilir
Gidilebilir ve sıcak
Sonbahar:
Kış:
Gidilebilir
Gidilebilir ama yağmur var

İstanbul'dan yola çıkacaklar için, çeşitli alternatifler var. En kısa ulaşım, uçakla Dalaman havaalanına inip, taksi veya minübüsle Marmaris ve Orhaniye'ye ulaşmak. Otobüsle seyahat edenler, Marmaris girişi Shell akaryakıt istasyonu karşısısından kalkan minübüslere binerek, iki saatte bir yapılan seferler ile Hisarönüne gidebilirler. Gece 24.00'e kadar süren seferler, Orhaniye'deki motellerin önünden geçiyor.

Orhaniye'nin tepelerden bu muhteşem ve iç açıcı görüntüsü, her tatilcinin görmek
istediklerini gözlerinin önüne getiriyor.

 


ÖZEL ARAÇ...

Özel aracı ile yola çıkanlar, Çamlıca gişelerinden Bayramoğlu sapağına kadar otoyolu kullanacaklar. Eskihisar'dan dolunca kalkan arabalı vapurla devam eden yolculuk 40 dakika sonra Topcular'da başlıyor. Topçular'da depoyu tam doldurursanız, bu genişletip bitirilen Yalova - Bursa yolunu karşılıyor. Bursa çevre yolu ilaç gibi geliyor. Sizi kent çıkışına kadar çıkaran bu yol 30 kilometreye kadar tek yönlü. Bursa - Balıkesir arasındaki yol çalışmaları devam ediyor ama bundan pek etkilenmiyorsunuz. Sabah 07.30'da İstanbul'dan yola çıkanlar, 11. 00 sularında Susurluk'ta oluyor. Yol üstünde birçok ayran evi, kafe ve bahçe var. Susurluk'tan sonra mükemmel sayılabilecek bir yola giriyorsunuz.Bu yola uçak bile iner. Balıkesir'i sağınıza alarak sola sapınca, yönünüzü İzmir'e çevirmiş oluyorsunuz.

Manisa'ya kadar yol çalışmalarının sürdüğünü görüyorsunuz. Manisa - İzmir arasındaki yol iyi durumda. İzmir girişinde Bornova'dan itibaren şehir içinde yapılan otobana girerek, körfezi seyrede seyrede, kokular arasında, şehir dışına çıkıyorsunuz. Ardından Aydın'a kadar otobanı kullanabilirsiniz. Bu yol da size sürüş keyfini yaşatıyor. Aydın, Çine derken, Muğla'ya ve 670 metre rakımlı Sakar Geçidi'ne geliyorsunuz ve sonunda karşınızda görkemli Gökova Körfezi. Biraz durun. Ve manzarayı seyredin. Bütün yol yorgunluğunuz geçecektir. Aşağıda okaliptus ağaçlarıyla çevrili Marmaris yolu, şiir gibi...

Girişte Orhaniye'ye gitmek için iki yolunuz var. Datça sapağına dönebilir veya İçmeler üzerinden tercihinizi kullanabilirsiniz. Datça yolunda, kısaltma ve virajlardan kurtarma çalışmaları nedeniyle, ulaşım zaman zaman stabilize yoldan sağlanıyor.

DENİZDEN GELEN TEKNELERE NOT

Hisanönü körfezi girişinde, Dişlice Adası Robinson Clup arasında su seviyesinin 50 cm.altında bulunan kayalıklara ve Atabol kayalığı kritik özellikler taşıyor.

ARAMA
EDİTÖRDEN
E-POSTA LİSTESİ
E-posta listemize kayıt olun, sitemizdeki güncellemelerden haberiniz olsun...
© 1998-2024 www.gizlicennetler.com sitesinde yer alan sayfaların her türlü yayın hakkı Eyüp Coşkun'a aittir.
Site sahibinin izni olmadan kesinlikle kullanılamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Son Güncelleme: 11.01.2024    Toplam Ziyaretçi: 5.089.571